Zomerschool 2020
Collaboratief-Systemisch Werken met Volwassenen

Ben jij een systeemtherapeut of systemisch werker die regelmatig met individuele volwassenen werkt? Of met vragen die gaan om zingeving of spanningen in relaties tussen volwassen mensen? Vind jij het belangrijk om de expertise van cliënten centraal te stellen? Beschouw jij therapie ook als een gedeelde onderzoeksruimte waarin je samen met cliënten op zoek gaat naar de betekenissen van hun problemen? En breek je je hoofd soms over hoe je je systemische ideeën goed kan inzetten in een proces van individueel werken? Of hoe je mensen betrekt die belangrijk zijn voor diegene(n) met wie je werkt?

Als je met deze vragen zit, dan is deze specialistische cursus wellicht iets voor jou! Wij bieden een intense training aan systeemtherapeuten die zich willen verdiepen in de praktijk van de collaboratieve systemische hulpverlening met een focus op het werken met volwassenen. In de collaboratieve benadering staat niet langer per definitie het gezin of de familie centraal, maar kijken we naar iedereen die op één of andere manier kan bij dragen aan helpende conversaties voor de zorgen waar mensen bij ons mee komen. Stap voor stap maken de deelnemers zich de theoretische kaders, concepten, principes en methodieken van de collaboratieve systemische benadering eigen. Leren gebeurt in dialoog, door middel van reflectie en experiment, waardoor concepten als de niet-wetende basishouding, dialoog, meerstemmigheid, reflecterende processen, enz. levendig en concreet tastbaar worden.

De cursus werd erkend door de NVRG en maakt deel uit van het  internationaal certificaatprogramma (collaborativepractices.ning.com) dat georganiseerd wordt door het Houston Galveston Institute & het Taos Instituut. Cursisten die gebeten zijn door collaboratieve ideeën & praktijken kunnen aansluitend  – mits een extra leertraject  – eveneens een internationaal certificaat behalen.

Hoofdopleider: Jasmina Sermijn.

In samenwerking met: Robert van Hennik (NL), Bruno Hillewaere (BE), Harlene Anderson (Houston) & Sylvia London (Mexico).

Voertaal: Nederlands en basis Engels.

Voor wie: systeemtherapeuten en hulpverleners die als hoofd- of als neventaak werken met individuele volwassenen en hun vele netwerken en de problemen die zich binnen deze systemen kunnen voordoen.

Nederlandse deelnemers hebben een door de NVRG erkende basiscursus systeemtherapie van 132 uur voltooid. Belgische deelnemers hebben een 4-jarige opleiding systeemtherapie of 2-jarige opleiding tot systemisch counsellor gevolgd bij een door de Bvrgs erkend instituut

Aanmelden

Om u aan te melden voor de Zomerschool 2020 stuurt u een korte motivatie en CV naar: patricia@euthopia.nl

Data en tijden: maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus 2020 en afsluitende dag dinsdag 15 september 2020. Iedere dag vangt aan om 9.30 en sluiten we af om 18.00 uur.

Locatie: Euthopia Breda

Maximaal aantal deelnemers: 20

Kosten: € 1.350,-

Geaccrediteerd door de NVRG voor 36 punten.